Visar resultat 1 till 6 av 6

Diskussion: Fråga ang Xbox och ev. spela online...

  1. #1
    Registrerade
    Jun 2002
    Från
    stockholm
    Inlägg
    5
    Respekt
    0

    Question Fråga ang Xbox och ev. spela online...

    Hej!
    Funderar på att köpa en Xbox snart från Psxcare som är moddad.
    Frågan är ang. att spea online, kommer det att fungerara på MS online nätverk , hörde ngt om att om man har en moddad xbox så kan det ställa till problem då MS på ngt. sätt kan urskilja de Xbox konsoller som är moddade från dom som inte är det...
    Är det då möjligt att MS spärrar de anv. som har fixat och trixat med sin Xbox?
    Jo en sak till Jag gillar RPG spel enormt... är det någon som vet om det finns någon sida som har koll på sådan spel till Xbox...?

    Ha det bra!!!

  2. #2
    Registrerade
    Jul 2002
    Från
    Stockholm
    Inlägg
    61
    Respekt
    22

    Post

    Det finns en stor chans att microsoft kan identifiera de som har boxar som är modifierade. Frågan är om man köper orginal xbox live spel, om dom fortfarande kommer göra något åt det. Som max kan man tänka att man inte kommer in med modifierade xbox. Men chansen att några kommer på system som gör att microsofts test inte fungerar är mycket stor...

    SÅ för att summera, ja det finns en risk för detta, men väntar man någon månad så kommer en lösning garanterat finnas. Och i värsta fall får du väl ta bort modden.

    Da Brit

  3. #3
    Registrerade
    Sep 2002
    Från
    Sundsvall
    Inlägg
    23
    Respekt
    0

    Wink

    Enligt de senaste rönen så verkar det som om XBox Live startas med en speciell bootskiva som kontrollerar ifall du har original-dashen inlagd, dvs om xboxdash.xbe-filen är identisk med MS originalfil. Om den istället påträffar tex Evox-dashen så skriver den över denna med MS Dashboarden. Detta går dock att komma runt med en bios som bootar till en fil med annat namn tex yboxdash.xbe. Då kan man ha kvar MS-dashen med originalnamnet men ändå boota upp Evolution X när man startar utan skiva i.

    <small>[ 23 October 2002, 11:48: Meddelandet redigerat av: Bobster ]</small>

  4. #4
    Registrerade
    Aug 2000
    Från
    Stockholm, Sweden
    Inlägg
    22 483
    Respekt
    10

    Post

    Den kollar ju inte om man har evo-x dash eller originaldash. Den skriver över vad det än råkar vara där då xbox live är just en uppdatering av dashboarden med menyval för onlineinställningar m.m.
    Läs forumets avdelning för Vanliga Frågor Och Svar, XBOX Guider eller prova forumets SÖKFUNKTION - Dina vänner här i forumet orkar kanske inte formulera ännu ett svar på en fråga som redan är avhandlad flera gånger tidigare. Titta hur många inlägg jag skrivit - försök hitta på en fråga jag inte svarat på redan...

  5. #5
    Registrerade
    May 2003
    Inlägg
    2
    Respekt
    0

    Post

    Microsoft kan lägga in skydd i spel m.m. som hindrar att de startar om man använder dem med en modifierad maskin. Detta är inget specifikt som har med Xbox Live att göra, utan kan inträffa oavsett vad för sorts produkt man använder. Det borde kort efter detta skydds införande komma nya BIOS-versioner som kringår ett sådant skydd.

    Microsoft kan också lägga in skydd på Xbox Live-servern som kollar diverse saker i de maskiner som används online. De kan kolla följande saker:

    * om maskinen är modifierad, eller uppvisar andra konstigheter och
    * om spelet är avsett för en annan region än maskinen.

    Detta kan vara betydligt mer besvärligt att kringgå; om Microsoft skickar programkod till en Xbox, kan det ibland avse något helt annat, t.ex. information om vad någon medspelare någon annan stans i världen gör. Man kan alltså inte helt slå av mottagandet av programkod. Man kan inte heller utforma en BIOS-version, som helt döljer att maskinen är modifierad; hur skulle då Evo-X-skivan kunna få tag på information om modifieringen? Nya BIOS-versioner kan rätta till problemen, men eftersom detta skydd ligger på Microsofts server, kan det hela tiden förbättras, vilket gör att man konstant behöver uppdatera BIOS, och inte vet om man kommer ut på nätverket nästa gång man ansluter sig till det.

    För att kunna spela icke-PAL-spel online, behöver man förmodligen även extra Xbox Live-konto för spelets region, vilket leder till högre avgifter till Microsoft om man vill spela spel från flera regioner. Microsoft kan säkert läsa av serienumret på maskinen, vilket gör att de lätt kan upptäcka, att regionen är fel. Att använda ett falskt serienummer kan både vara riskabelt och osäkert; om någon annan använder samma serienummer, kan mängder av problem uppstå.

  6. #6
    Registrerade
    Oct 2002
    Inlägg
    49
    Respekt
    22

    Post

    Har man matrix-chipet kan man jo bare stenge dette av når man vil. Kommer garantert ikke til å bli noe problem med XB Live

Liknande diskussioner

  1. Playstation 2 versus XBox (updaterad)
    By visuatrox in forum Playstation 2 - Övrigt
    Inlägg: 23
    Senaste inlägg: 2004-11-25, 12:59
  2. dvd+R i xbOx?
    By oskarthekungen in forum X-BOX Hårdvaruforum
    Inlägg: 10
    Senaste inlägg: 2004-09-10, 10:06
  3. Varför så'n stor skillnad mellan montering på PS2 och XBox?
    By Gasbananen in forum Playstation 2 - produktsupport - MULTI-X CHIP
    Inlägg: 25
    Senaste inlägg: 2004-06-08, 00:21
  4. Inlägg: 0
    Senaste inlägg: 2003-11-12, 10:45
  5. Inlägg: 1
    Senaste inlägg: 2002-08-05, 20:24

Bookmarks

Behörigheter

  • Du får inte starta nya diskussioner
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •